24 tim paus
Brand icon pokerBrand icon casinoBrand icon sports

Sekretesspolicy

Överblick

Nedan hittar du vår sekretesspolicy som förklarar hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har under dataskyddslagar. Vi rekommenderar att du läser denna sekretesspolicy. Men vi förstår att folk är upptagna och därför vill vi ge dig en snabb överblick över hur vi använder dina personuppgifter – kom ihåg att denna första sektion endast är en översikt och inte ska läsas istället för hela vår sekretesspolicy som du hittar nedan.

Vi behandlar dina personuppgifter enligt de syften som beskrivs nedan, men de två främsta är att vi ska kunna tillhandahålla dig med tjänster och följa våra juridiska skyldigheter, specifikt:

  • För att vi ska kunna erbjuda dig tjänster måste du först registrera ett användarkonto och tillhandahålla bankuppgifter för att sätta in pengar.
  • När det gäller våra juridiska skyldigheter måste vi övervaka våra kunder och spara transaktioner för att säkerställa att vi erbjuder en rättvis, ansvarsfull och säker tjänst, och detta inkluderar att verifiera din ålder och kontrollera att våra kunder spelar inom sin budget.

Introduktion

Denna sekretesspolicy gäller för våra webbsajter, appar, produkter och tjänster som länkar till denna policy eller som inte har en separat sekretesspolicy. Syftet med denna sekretesspolicy är att informera dig om hur vi använder dina personuppgifter. Denna sekretesspolicy kan uppdateras från tid till annan så vi rekommenderar att du granskar den regelbundet, men vid stora förändringar kommer vi att meddela dig.

Vem är registeransvarig?

Registeransvarig för dina personuppgifter är TSG Interactive Services (Irland) Limited, Belfield Office Park, Beech Hill Road, Clonskeagh, Dublin 4, Irland. Det är dit vi hänvisar i denna sekretesspolicy när vi skriver "TSG", "vi", "vår", "oss", etc.

Och hur är det med dataskyddsansvarig, DPO?

Ja, vi har utsett en dataskyddsansvarig (DPO). Vår DPO kan nås på dpo@starsgroup.com, men vår kundtjänst är din första kontaktpunkt om du vill utöva dina rättigheter. Se sektionen 'Dina rättigheter' nedan.

Vad menas med "Gruppen"?

Referenser till Gruppen i denna sekretesspolicy betyder Flutter Entertainment plc tillsammans med dess direkta eller indirekta dotterbolag, partnerskap samt deras relaterade företag på olika platser i världen inklusive, men inte begränsat till, Paddy Power, Betfair, Timeform, Sportsbet, BetEasy, FanDuel, TVG, Adjarabet, Sky Betting and Gaming, Full Tilt, PokerStars, Junglee, Singular och FOX Bet.

Hur vi samlar in dina personuppgifter

För att kunna tillhandahålla dig med tjänster måste du skapa ett användarkonto. När du skapar användarkontot måste du skicka in vissa personuppgifter, till exempel ditt namn, din ålder, din adress och din mejladress. Ytterligare information krävs för att du ska kunna använda vissa av våra tjänster, till exempel dina bankuppgifter.

Vi samlar även in information om de transaktioner du gör, inklusive spelaktivitet. Vi kan samla in personuppgifter genom enkäter som görs åt oss eller företag som vi anlitat i detta syfte. Dessutom samlar vi in information om hur du använder våra webbsajter, mobilappar och tjänster. Vi kommer även att samla in annan information som behövs för att vi ska kunna behandla dina personuppgifter i de syften som beskrivs i denna sekretesspolicy.

Om du kontaktar oss kommer vi att behandla de personuppgifter som du tillhandahåller i denna kommunikation.

Vi kan även samla in personuppgifter från tredje parts tjänsteleverantörer, såsom kreditupplysningsföretag och antibedrägeri-organisationer.

Slutligen använder vi även "cookies" och liknande teknik som kan samla in viss information om dig, till exempel dina enheters IP-adresser och aktivitet online, och en del av detta kommer att ingå i dina personuppgifter. Du kan läsa mer om de cookies vi använder i sektionen 'Cookies' nedan.

Hur använder vi dina personuppgifter?

I enlighet med dataskyddslagar får vi endast behandla dina personuppgifter om vi har laglig grund för detta. Vi behandlar dina personuppgifter om: (i) det är nödvändigt att tillhandahålla dig med tjänster enligt det kontrakt vi har med dig; (ii) vi måste göra detta i enlighet med juridiska skyldigheter eller reglering; (iii) du har gett oss ditt godkännande; (iv) det är i våra legitima intressen att behandla dina personuppgifter, förutsatt att inga av dessa intressen påverkar dina egna rättigheter, friheter eller intressen.

Med undantag för begränsade omständigheter behandlar vi inte särskilda kategorier av personuppgifter om dig (t.ex. personuppgifter som rör hälsa, etnicitet, religion, politisk övertygelse, fackligt medlemskap eller sexualitet) eller personuppgifter som rör brott eller fällande domar. För de begränsade omständigheter då vi behandlar särskilda kategorier av personuppgifter har vi angett den lagliga grund som krävs i kursiv stil nedan.

Följande är en lista med anledningar till att behandla dina personuppgifter, och den lagliga grunden till varför:

SyfteLaglig grund
För att skapa, administrera och hantera ditt användarkonto  För att ett kontrakt ska kunna verkställas
För att tillhandahålla dig med våra tjänster (inklusive så att du kan spela våra spel) För att ett kontrakt ska kunna verkställas
För att ta emot och svara på dina meddelanden och förfrågningar För att verkställa ett kontrakt om kommunikationen specifikt gäller våra tjänster, annars legitima intressen 
För att meddela dig om viktiga uppdateringar av våra webbsajter, mobilappar och tjänster  För att ett kontrakt ska kunna verkställas
För att vi ska kunna uppfylla våra juridiska skyldigheter när du använder våra tjänster, bland annat genom att verifiera den information som du tillhandahåller oss, verifiera din identitet och verifiera din ålder (vilket kan innebära att vi delar dina personuppgifter med tredje part eller kompletterar dina personuppgifter med information från tredje part (till exempel kreditupplysningsföretag))  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering
För att fastställa finansieringskällor och pengars ursprung, och för att avgöra om du har råd med det belopp du spenderar  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering 
För att uppfylla våra skyldigheter enligt gällande lagar (inkl. spellagstiftning, samt regler och licenskrav relaterade till våra spellicenser)  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering
För att identifiera och avslöja misstänkt olaglig, bedräglig, eller i övrigt olämplig aktivitet i samband med våra sajter, mobilappar och tjänster (inklusive penningtvätt)  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering 

Betydande allmänintresse: Förhindra eller upptäcka olagliga handlingar / skydda allmänheten mot oärlighet / bestämmelser som rör olagliga handlingar och oärlighet / förhindra bedrägeri / misstanke om finansiering av terrorism eller penningtvätt  
För att övervaka spelmönster och identifiera möjliga problem med ansvarsfullt spelande  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering 

Betydande allmänintresse: Skydd av personer som är i riskzonen / skydd av vissa individers ekonomiska välbefinnande  
För att förhindra att du använder våra sajter, mobilappar och tjänster om du har begärt att vi ska göra det (såsom frivillig avstängning)  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering 

Betydande allmänintresse: Skydd av personer som är i riskzonen / skydd av vissa individers ekonomiska välbefinnande  
För att efterfölja alla gränser för insättning, spendering eller förlust som du har satt eller som har tillämpats på ditt användarkonto  Medgivande
För att stödja andra syften som krävs för att uppfylla våra avtalsförpliktelser eller som specifikt anges vid tidpunkten då du tillhandahåller dina personuppgifter  För att ett kontrakt ska kunna verkställas
För att identifiera bedrägligt användande av våra tjänster För att följa en lagstadgad skyldighet eller reglering
För att identifiera brott mot våra användarvillkor  För att ett kontrakt ska kunna verkställas
För att genomföra marknadsundersökningar  Legitima intressen att bättre förstå de produkter och tjänster som våra kunder tycker bäst om 
För att skicka enkäter för att bättre förstå våra produkter och tjänster  Legitima intressen att bättre förstå de produkter och tjänster som våra kunder tycker bäst om 
För att utvärdera resultat av enkäter som du har slutfört  Medgivande
För att förbereda statistik över hur du och våra andra kunder använder våra sajter, mobilappar och tjänster  Legitima intressen att förstå användningen av, och på så sätt kunna förbättra, våra produkter och tjänster
För att skicka erbjudanden och kampanjer relaterade till våra tjänster som du kan vara intresserad av  Medgivande
För att spara livechatt och telefonsamtal till och från vår kundtjänst i utbildningssyfte   Legitima intressen att förbättra vår kundtjänst
För att spara livechatt och telefonsamtal till och från vår kundtjänst med anledning av säkerhet och reglering  För att följa en lagstadgad skyldighet eller reglering
För att använda ditt namn, din bild, ditt användarnamn eller din plats för publicering och marknadsföring, men endast om du har gett oss ett uttryckligt och informerat godkännande att göra detta  Medgivande
Delning: För att dela dina personuppgifter med andra medlemmar i Gruppen som hjälper till att tillhandahålla tjänsterna till kunderna  Legitima intressen att tillåta oss att tillhandahålla tjänster
Delning: För att dela dina personuppgifter med våra professionella rådgivare, såsom advokater och konsulter  Legitima intressen att vi ska kunna söka råd
Delning: För att dela personuppgifter med andra medlemmar i Gruppen för att säkerställa att åtgärder för ansvarsfullt spelande kan tillämpas för hela gruppen  För att följa en lagstadgad skyldighet eller reglering
Delning: För att dela dina personuppgifter med sociala medietjänster för att kunna tillhandahålla reklam på sociala medier, såvida du har begärt att inte få sådana annonser via ditt konto på sociala medier  Legitimt intresse att erbjuda bättre reklam för våra produkter och tjänster
Delning: För att dela dina personuppgifter med tredje part för verifiering av identitet och geografisk plats  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering
Delning: För att dela dina personuppgifter med tredje part i syfte att upptäcka bedrägeri och penningtvätt   För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering 

Betydande allmänintresse: Förhindra eller upptäcka olagliga handlingar / skydda allmänheten mot oärlighet / bestämmelser som rör olagliga handlingar och oärlighet / förhindra bedrägeri / misstanke om finansiering av terrorism eller penningtvätt  
Delning: För att dela dina personuppgifter med brottsbekämpande organ för att förebygga och upptäcka brott  Legitima intressen att hjälpa till att skydda våra tjänster och vår community 

Betydande allmänintresse: Förhindra eller upptäcka olagliga handlingar / skydda allmänheten mot oärlighet / bestämmelser som rör olagliga handlingar och oärlighet / förhindra bedrägeri / misstanke om finansiering av terrorism eller penningtvätt  
Delning: För att dela dina personuppgifter med nationella databaser för frivillig avstängning om du har stängt av dig själv För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering 

Betydande allmänintresse: Skydd av personer som är i riskzonen / skydd av vissa individers ekonomiska välbefinnande  
Delning: För att dela dina personuppgifter med spelregulatorer för att kunna hjälpa och efterfölja eventuella undersökningar  För att följa en lagstadgad skyldighet eller reglering
Cookies: För att använda våra sajter och mobilappar, inklusive möjligheten att interagera med våra sajter och mobilappar och komma ihåg val när du rör dig mellan sidor  Legitimt intresse att använda en sajt med åtminstone standardfunktioner för att tillhandahålla våra tjänster
Cookies: För att analysera din användning av vår webbsajt, övervaka vår målgrupp och fylla i visst innehåll på sajten i linje med din användning  Medgivande
Cookies: För att spåra din resa till och från vår webbsajt så att vi kan förstå hur kunder kommer till och från vår sajten och verkställa alla kommersiella arrangemang  Medgivande 
Cookies: För att följa regler, inklusive identifiera flera användarkonton, försök att logga in på obehörigt användarkonto eller potentiellt bedrägeri  För att följa en juridisk skyldighet eller krav på reglering
Cookies: För att presentera tredje parts marknadsföring  Medgivande

Utöver de syften som vi nämnt ovan kan vi även behandla dina personuppgifter av andra skäl om vi anser att de är förenliga med skälen ovan. Vi kommer i så fall att uppdatera sekretesspolicyn när detta sker.

Notera att de lagliga grunder som anges ovan är de som primärt gäller, även om det är möjligt att en förändring av omständigheter kan resultera i en ändring av laglig grund - om du till exempel stänger ditt användarkonto hos oss kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att uppfylla ett kontrakt med dig men vi måste fortsätta behandla dem för att uppfylla våra juridiska skyldigheter.

Delningar i Gruppen

Vi är en del av Gruppen och det kommer att finnas tillfällen då dina personuppgifter delas med andra medlemmar i Gruppen. Detta kan hända vid följande tillfällen:

  • för att hjälpa oss att identifiera och återskapa åtgärder för ansvarsfullt spelande (som frivillig avstängning) för spelare i Gruppen (nödvändig för att följa lagar och regelverk);
  • för att hantera konton, identifiera och verifiera kunder så väl som andra regelmässiga kontroller (nödvändig för att följa lagar och regelverk);
  • för att säkerställa att kundinformation är uppdaterad och korrekt (nödvändig för att följa lagar och regelverk);
  • för att identifiera kunder som har begått eller är misstänkta för bedrägeri, pengatvätt eller andra kriminella handlingar (nödvändig för att följa lagar och regelverk;
  • För att identifiera kunder som har brutit mot våra användarvillkor eller andra regler och villkor som rör våra tjänster (legitima intressen);
  • För att skicka marknadsföringsmaterial mellan varumärken till kunder som har tillåtit detta; och
  • för att analysera och bättre förstå vår bransch, kunder, produkter och tjänster över hela Gruppen (legitima intressen).

Vi kan även i framtiden dela dina personuppgifter med andra medlemmar i Gruppen för syften som är relaterade till och kompatibla till de ovan. Slutligen, detta kan även hända att lagar eller regler kräver att vi delar dina personuppgifter med vår Grupp av orsaker bortom de ovan.

Granska vår sekretesspolicy regelbundet för att se om det finns några uppdateringar angående delningar i Gruppen.

Lämna ut dina personuppgifter

Utöver de syften som involverar delning av dina personuppgifter ovan, lämnar vi även ut dina personuppgifter till de betalningstjänster som vi använder. Vi har kontrakt med varje betalningstjänst för att säkerställa att dina personuppgifter är säkra.

Vi kan även lämna ut dina personuppgifter i följande sammanhang:

  • när det krävs enligt gällande lagar och förordningar (utlämning till myndighet, spelregulator eller rättsinstans);
  • för att försvara oss juridiskt och/eller i relation till juridiska processer; och
  • vid förhandlingar av takeover, köp eller sammanslagning.

Överför av dina personuppgifter utanför European Economic Area (EEA)

Vi lagrar dina personuppgifter på Isle of Man, ett territorie som har erhållit Adequacy Decision från European Commission angående dess lämpliga dataskyddslagar. Dina personuppgifter kan även nås av medlemmar i Gruppen som är utanför EU och i dessa fall har vi implementerat ett standardkontrakt för att säkerställa fullgott skydd för dina personuppgifter.

Vi kan även dela dina personuppgifter med tredje parter utanför EU uropean Union och i dessa fall har vi implementerat ett standardkontrakt för att säkerställa fullgott skydd för dina personuppgifter.

Säkerhet

Vi kommer att vidta lämpliga tekniska, organisatoriska och säkerhetsåtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter är säkra och förhindra stöld, förlust eller obehörig tillgång till dina personuppgifter. Det är dock viktigt att förstå att säkerheten aldrig är garanterad och du kommer inte att hålla oss ansvarig för att säkerheten av dina personuppgifter äventyras, annat än av försummelse.

Marknadsföring

Om du har registrerat dig för tjänster som erbjuds av oss kan vi skicka direktreklam för andra tjänster som erbjuds av oss eller Gruppen, under förutsättning att du har godkänt att motta sådan marknadsföring.

Du kan när som helst hantera dina tillåtelser för marknadsföring via ditt användarkonto. Du kan även avsäga dig genom att använda verktygen i den marknadskommunikation som du mottar. Notera att om du avsäger dig marknadsföring kan det ta upp till fem arbetsdagar innan det träder i kraft.

Marknadsföring på sociala medier

Vi kan även använda din information för att visa dig relevanta annonser och anpassat innehåll om Gruppens tjänster på vissa tredje parts plattformar för sociala medier (Sociala Medier) som är tillgängliga för oss via relevanta tjänsteleverantörer (till exempel Facebook, Twitter). Om du inte vill se dessa annonser kan du ändra detta i dina inställningar på dina Sociala Medier. Om du inte vill att vi ska dela denna information med Sociala Medier kan du kontakta oss direkt.

Cookies

I denna sekretesspolicy använder vi uttrycket "cookie" för att hänvisa till cookies och liknande teknik som vi använder för att lagra information (till exempel webbfyrar). En cookie är en enkel textfil som lagras på din dator eller mobila (eller annan) enhet från en webbplats server, endast den servern kommer att kunna hämta och läsa innehållet för den cookien. Varje cookie är unik för din webbläsare. Den kommer att innehålla viss anonym information, som en unik identifierare samt webbplatsens namn och några siffror och tecken.

Nästan alla webbplatser och appar du besöker, inklusive vår, använder cookies för att förbättra din användarupplevelse genom att webbplatsen och/eller appen kommer ihåg dig, antingen under tiden du är på sajten (med en 'sessions-cookie'’) eller för upprepade besök (med en 'permanent cookie').

Cookies används för att förbättra din användning av en webbplats eller app, genom att till exempel låta dig effektivt navigera mellan sidor och spara din preferenser. Cookies gör interaktionen mellan dig och webbplatsen smidigare och snabbare. Om en webbplats eller app inte använder cookies kommer den att tro att du är en ny besökare varje gång du besöker en ny sida på webbplatsen. Cookies kan även användas för att aktivera inriktad marknadsföring och analysera hur du surfar på en webbplats.

Du kan lära dig mer om cookies och hur du inaktiverar dem på din webbläsare här.  

Du kan lära dig mer om vilka marknadsförings-cookies som finns på din enhet och du kan inaktivera dem direkt genom att klicka här.

Lagring av dina personuppgifter

Vi lagar dina personuppgifter i sex år. Dessa sex år beräknas från datumet du stängde ditt konto eller från det datum som ditt konto har varit inaktivt. Det finns några undantag från denna regel, nämligen:

  • Om du stänger av dig själv från någon av våra tjänster kommer vi att behålla denna information på obestämd tid.
  • Om du är under utredning eller vi har identifierat möjligt bedrägeri, pengatvätt, kriminell aktivitet kommer vi att behålla dina personuppgifter längre.
  • Om det finns en juridiskt tvist kommer vi att behålla dina personuppgifter tills tvisten är löst och sex år till.

Uppdatering av dina personuppgifter

Du kan uppdatera vissa av dina personuppgifter när som helst via ditt användarkonto. Vi rekommenderar att när dina personuppgifter ändras att du uppdaterar ditt konto så snart som möjligt.  Om du inte kan ändra din information via ditt användarkonto ber vi dig att kontakta kundtjänst

Dina rättigheter

Du har följande rättigheter gällande dina personuppgifter:

  • rätten att få tillgång till de personuppgifter vi har på dig (även kallad Subject Access Request);
  • rätten att få vissa personuppgifter i maskinläsligt format;
  • rätten att få inkorrekta eller inaktuella personuppgifter korrigerade;
  • där vi specifikt har begärt ditt tillstånd att behandla dina personuppgifter och inte hade några andra legitima krav att luta oss på, har du rätten att ta tillbaka ditt tillstånd;
  • rätten att få vissa personuppgifter raderade där det inte längre är nödvändigt för oss att behandla dem, om du har tagit tillbaka ditt tillstånd enligt paragrafen ovan, där du har gjort invändningar enligt paragrafen, där dina personuppgifter har behandlats olagligt, eller där vi måste radera dina personuppgifter enligt lagkrav;
  • rätten att invända mot behandlingen om det finns laglig grund att det ligger i våra legitima intressen att behandla dina personuppgifter, men notera att vi fortfarande kan behandla dina personuppgifter om det finns andra legitima intressen eller om vi har tvingande skäl att fortsätta behandla dina personuppgifter som inte åsidosätter dina rättigheter, intressen eller friheter.
  • rätten att begära en förklaring till resonemanget om vi fattar beslut om dig enbart via automatiserade sätt; och
  • rätten att avstå från direktreklam, vilket kan göras genom att välja bort direktreklam antingen via ditt användarkonto eller via marknadsföringsmeddelandet som du har fått. Du har även rätt att välja bort profilering som relaterar till direktreklam.

Om du är osäker på dina rättigheter eller orolig för hur dina personuppgifter behandlas, kan du kontakta vår kundtjänst eller din nationella tillsynsmyndighet för dataskydd.

Om du vill använda dig av någon av dessa rättigheter ber vi dig att kontakta kundtjänst. Notera att även om vi försöker tillgodose alla förfrågningar angående rättigheter, så är de inte absoluta rättigheter. Detta innebär att vi kan neka din begäran eller endast fullfölja delar av den.

När du skickar in en begäran för att använda din rättigheter kommer vi att begära bevis på identitet. Vi kan även be dig att förklara din begäran. Vårt mål är att svara på alla förfrågningar inom en månad efter du har verifierat din identitet, men det kan även ta längre (vi kommer i så fall att meddela dig). Om vi får upprepade förfrågningar, eller har anledning att tro att begäran är orimlig, förbehåller vi oss rätten att neka att svara.

Tillsynsmyndigheter

Om du har några klagomål har du rätten att kontakta din nationella tillsynsmyndighet. Vi ber dig dock att först kontakta oss för att låta oss få chansen att bemöta ditt ärende.

Kontakta oss

Om du har några frågor angående användningen av dina personuppgifter eller vill använda någon av dina rättigheter, kontakta vår kundtjänst som första instans. Du kan även kontakta vår dataskyddsansvarige på dpo@starsgroup.com.

Sekretesspolicy senast reviderad: 18 oktober 2021